شهرداری رباط کریم نیز مانند شهرداری های دیگر شهرها و شهرستان ها، وظایفی مشخص در زمینه کنترل و نظارت بر عملیات ساخت و ساز در حریم شهر دارد. علاوه بر آن، جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و غیر استاندارد از دیگر وظایف شهرداری می باشد. حفظ باغ ها و اراضی کشاورزی یکی از اصول و قوانین شهرداری رباط کریم به شمار می آید.
صدور پروانه ساخت توسط شهرداری رباط کریم با هدف جلوگیری از ساخت و سازهای بدون پروانه انجام می شود. این پروانه ها و مجوزها، با همکاری شورای شهرسازی و معماری تعیین می شوند. برای تغییر کاربری هر نوع زمین و ملک، نیاز به موافقت شورای شهر و شهرداری ها داریم. برای عملیات گودبرداری و ساخت انواع ساختمان، باید به ابلاغیه های وزارت راه و شهرسازی، توجه کافی داشته باشیم و از شهرداری رباط کریم تمامی مجوزهای لازم را اخذ نماییم.
جواز ساختمانی دربردارنده اطلاعاتی مانند شماره پرونده ساختمان، تاریخ صدور پرونده، نام مالک، مشخصات کامل ملک مانند پلاک، متراژ و آدرس می باشد. تاریخ انقضای پرونده نیز از دیگر نکات لازم در جواز ساختمان محسوب می شود. با توجه به اهمیت مقررات و قوانین شهرداری رباط کریم ، وظایف مهندسین و ناظرین ساخت و ساز از حساسیت بالایی برخوردار می شود. هر کدام از این عوامل، وظایف و نقش های مهمی را به عهده دارند.
مالک، متقاضی، پیمانکار و طراح، نقش مهمی در ساخت و سازهای شهری دارند. سازنده ملک باید دارای پروانه اشتغال به کار داشته باشد که وزارت راه و شهرسازی این نوع پروانه را صادر می کند. سازنده مسئول اجرا نمودن ساخت و ساز بر اساس مقررات و نقشه است.
وظایف شهرداری رباط کریم
شهرداری ها ردیفی از مسئولیت ها را در قبال شهروندان دارند. در اینجا به برخی مباحث اشاره می نماییم:
تنظیم و برآورد بودجه، اصلاح بودجه و تنظیم پیشنهادات برای ساخت و ساز.
اجرای عملیات ساخت بعد از تصویب شورای شهر.
احداث و ساخت بناهای مورد نیاز مردم.
ساخت خانه هایقیمت مناسب برای افراد بی بضاعت.
صدور پروانه ساخت برای تمامی ملک ها مانند مسکونی یا تجاری.
صدور مجوز تخریب ساختمان.
اصلاح معابر، جاده ها و زیباسازی شهری.
صدور مجوز عقب نشینی ملک.
صدور مجوز بازسازی، نوسازی و یا مقاوم سازی ساختمان.
قوانین شهرداری مربوط به ساخت و سازهای شهری
نظارت بر مراحل ساخت و ساز ملک در محدوده شهرها و حریم آن، در ردیف مسئولیت های مدیریت شهری و شهرداری قرار دارد.شهرداری رباط کریم ملزم هستند که اجرای مقررات ملی ساختمان را به عهده بگیرند. این مقررات شامل، اخذ پروانه، مجوز، گواهی مالکیت زمین و نظارت می باشد.
شهرداری ها نقش مهمی در نظم شهری دارند که با همکاری مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهری، قوانین ساخت و ساز را تنظیم و ارائه می دهند. سازندگان موظف هستند قبل از هر نوع ساخت و ساز، از این قوانین پیروی نمایند تا مشکلات حقوقی به وجود نیاید. شهرداری می تواند بر توسعه و عمران شهری نظارت و مدیریت داشته باند. این نظارت شامل: مدیریت نیروهای انسانی، اختصاص منابع مالی، روش های اجرای پروژه و رسیدگی به تخلف های احتمالی است.
شهرداری مجاز است که از ساخت و ساز یا ادامه احداث هر بنای غیر مجاز، جلوگیری کند. مهندس ناظر از طرف شهرداری، می تواند عملیات ساخت و اجرای ساختمان را کنترل و نظارت کند. روند ساخت و ساز باید بر اساس پروانه و مجوزهای ساخت باشد. بعد از تکمیل مراحل ساخت، مهندس ناظر باید ساختمان مورد نظر را با شرایط ذکر شده در پروانه و نقشه تایید شده، بررسی نماید تا با نکات مندرج در نقشه و پروانه ساخت مطابقت داشته باشد.
اهمیت شهرداری رباط کریم در توسعه شهری
شهرداری ها از جمله شهرداری رباط کریم ، امور گوناگون شهر را انجام می دهند. شهرداری ها یک ضرورت اجتماعی برای مدیریت امور شهری هستند. افزایش تراکم جمعیت، کمبود مسکن مناسب و مشکلات ناشی از مهاجرت به شهرها از چالش های مهم برای شهرداری ها به شمار می آیند. رباط کریم با فرصت های شغلی، سرمایه گذاری و اجتماعی فراوانی که دارد، در معرض توجه بسیاری از شهرهای اطراف خود قرار دارد.
به همین دلیل خدمات شهرداری آن نیز می بایست با توجه به این پتانسیل ها ارائه شود. هرچقدر این خدمات باکیفیت باشند، رشد و توسعه اقتصادی شهری نیز افزایش پیدا می کند. تامین خدمات رفاهی یکی دیگر از وظایف شهرداری ها محسوب می شود مانند ایجاد و راه اندازی فروشگاه های زنجیره ای و میدان های تره بار. مدیریت کردن واحدهای شهری، عمرانی و توسعه زیرساخت ها از اهداف مهم شهرداری ها هستند.
پایانه های حمل و نقل، اماکن گردشگری از جمله مراکزی هستند که با قوانین شهرداری رباط کریم مدیریت می شوند. یکی دیگر از نقش های مهم شهرداری، مدیریت بحران است. شهرداری در تمامی برنامه ریزی ها و تصمیم گیریی های مرتبط با حفظ ایمنی و مدیریت بحران نقش دارد. حفظ محیط زیست و برطرف نمودن مشکلات اجتماعی، اقلیمی، کاهش آلودگی هوا، مدیریت پسماندها و کاهش آسیب های طبیعی، در ردیف خدمات شهرداری قرار دارند.
نقش شهرداری در مقاوم سازی ساختمان
موضوع مهم دیگری که در زمینه ساخت و ساز مطرح است، بحث مقاوم سازی ساختمان ها می باشد. شهرسازی و وزارت مسکن، دوره های آموزشی تخصصی برای مهندسین برگزار می کنند که بعد از قبولی در این دوره ها، برای آنان گواهینامه های احراز صلاحیت صادر می شود. این گواهی نامه برای نظارت نمودن بر عملیات و مراحل مقاوم سازی انواع ساختمان، اعطاء می شوند.
به دنبال آن، شهرداری ها مسئول هستند که اسامی، مشخصات تماس و آدرس این مهندسان را در اختیار مالکین ساختمان ها جهت مقاوم سازی ساختمان قرار دهند. شهرداری ها، منبع موثقی برای دسترسی به این مهندسان متخصص هستند. یکی از مراحل لازم برای اجرای مقاوم سازی ساختمان، ثبت کردن گواهینامه مقاوم سازی در پرونده ساختمان در شهرداری رباط کریم محل مورد نظر است. ساختمان ها باید در برابر بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله و آتش مقاوم سازی شوند.
مقاوم سازی ساختمان شامل اموری مانند عایق کاری دیوارها، ایمن سازی سقف، عایق بندی لوله ها و مخازن ساختمان می باشند. طبق قانون، شهرداری های هر شهر و استانی، مکلفند که با رعایت قوانین ملی ساختمان، پروانه ساخت و ساز و مقاوم سازی را برای مالکان و سازنده ها صادر نمایند.
آدرس : رباطکریم،معلم،بلوار امام خمینی
02156213141
ملک رباط بزرگترین بانک اطلاعات املاک رباط کریم